Φρεγάτα Αβέρωφ 2 - Εθνική Πανστρατιά από τον Εμφιετζόγλου για Δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό (+Video)

Φρεγάτα-Αβέρωφ-2-Εθνική-Πανστρατιά-από-τον-Εμφιετζόγλου-για-Δωρεά-στο-Πολεμικό-Ναυτικό

Mε στόχο την άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, ο νεοσυσταθείς φορέας «Ταμείο Ελληνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ», προσπάθεια του ευπατρίδη προέδρου του ομίλου εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΉ, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Ο Π. Εμφιετζόγλου πρόσφατα απέστειλε επιστολή στο Κοινοβούλιο καλώντας τους 300 σε μια νέα πανεθνική προσπάθεια για χρηματοδότηση νέων σύγχρονων φρεγατών για τον Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό · και δεν έμεινε μόνο στα λόγια: Έσπευσε να δημιουργήσει τον φορέα που θα ξεκινήσει την συγκέντρωση των χρημάτων ώστε να μπορέσει να αγοραστεί η πρώτη φρεγάτα.

Την ώρα που η Τουρκία προχωρά, ανέξοδα, στην καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και δημιουργεί de facto καταστάσεις κλοπής της δικαιοδοσίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Π. Εμφιετζόγλου, καλεί τους Έλληνες πολίτες (ειδικά τους οικονομικά επιφανείς) να κινητοποιηθούν για την στήριξη του Στόλου μας.


Στο καταστατικό του φορέα οικονομικής ενίσχυσης του ελληνικού Στόλου «Ταμείο Ελληνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ» αναφέρεται ότι οι βασικοί στόχοι της ίδρυσης του είναι τρεις:

1) Η ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση όλου του Ελληνισμού, των  μελών του και της κοινωνίας γενικότερα, ώστε να συμβάλλουν, όσο ο καθένας δύναται, στη δημιουργία ταμείου με στόχο την αγορά υπερσύγχρονης φρεγάτας για το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Επιπλέον στόχος, η συντήρηση, επισκευή, μεταλλαγή και εγκατάσταση νέων οπλικών συστημάτων στην αγορασθείσα φρεγάτα, μεταγενέστερα.

2) Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προς υποστήριξη και ενίσχυση της δημιουργίας κραταιού πολεμικού στόλου.

3) Η δημιουργία «Ταμείου του Ελληνικού Στόλου», δια των εισφορών και δωρεών των μελών και φίλων του σωματείου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για μια προσπάθεια, απέναντι στην αδιαφορία σε οτιδήποτε εθνικό, που συνιστά ταυτόχρονα και μια πρόκληση για τον ελληνισμό γενικότερα, αφού απευθύνεται και σε Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να αποδειχθεί (για ακόμα νία φορά) ότι αυτός ο τόπος έχει αστείρευτες δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, αρκεί να υπάρχει κάποιος να αναλάβει πρωτοβουλία.

Η ονομασία «Αβέρωφ ΙΙ» παραπέμπει βέβαια στην αγορά του πρώτου σκάφους του θωρηκτού «Αβέρωφ», το 1911, με το κόστος τη αγοράς του να καλύπτεται κατά ένα 20% από την δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο «Ταμείο Εθνικού Στόλου» το 1899, 8.000.000 χρυσές δραχμές για τη ναυπήγηση ενός νέου πολεμικού πλοίου, με τη συνολική δαπάνη αγοράς του θωρηκτού να ανέρχεται στα 23.650.000 χρυσές δραχμές.

Το όνειρο της αγοράς μιας υπερσύγχρονης φρεγάτας από δωρεές των Ελλήνων, τόσο της Ελλάδα όσο και του εξωτερικού, μπορεί και πρέπει γίνει πραγματικότητα. Και εφόσον γίνει, το σκάφος αυτό δικαίως θα πρέπει να λάβει το όνομα «Αβέρωφ».

Σημαντικότερο, ίσως, όφελος για την πατρίδα από το εγχείρημα, θα είναι το μήνυμα ότι οι Έλληνες ενωμένοι και στρατευμένοι σε ένα κοινό εθνικό σκοπό, μπορούν να πετύχουν, ΠΟΛΛΆ... αρκεί να πιστέψουν τόσο στο εγχείρημα αυτό όσο και στον μπροστάρη του...            πηγή: DefenceNet  Βίντεο από: pronews TV

The Mall 24

Φρεγάτα Αβέρωφ 2 - Εθνική Πανστρατιά από τον Εμφιετζόγλου για Δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό

Ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού από το Ταμείο Ελληνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ, προσπάθεια του ευπατρίδη Πρόδρομου Εμφιετζόγλου