Κίνα: QR Code για Όλους Υποχρεωτικά. Έλληνες που Ζουν Εκεί Μιλούν για το App Εντοπισμού του Covid-19 (Video)

QR-Code-για-Όλους-Υποχρεωτικά-στην-Κίνα-Έλληνες-που-Ζουν-Εκεί-Μιλούν-για-την-Εφαρμογή-που-Εντοπίζει-Φορείς-Κορονοϊού
Ζευγάρι Ελλήνων καθηγητών που ζει στην Κίνα μίλησε για την «έξυπνη» εφαρμογή που εντοπίζει φορείς του covid-19, με QR Code, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Όπως εξήγησαν ο καθηγητής πανεπιστημίου της πόλης Νίνγκμπο της ανατολικής Κίνας, Γιώργος Καπογιάννης και η σύζυγός του Ελένη Οικονόμου, επίσης καθηγήτρια πανεπιστημίου, η ιδιαίτερα χρηστική εφαρμογή βοήθησε σημαντικά στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του covid-19.

Η εφαρμογή είναι πολύ χρηστική και συνδέεται με όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς του καθενός, ώστε να υπάρχει συνεχής συλλογή πληροφοριών για το αν κάποιος μετακινείται και που ακριβώς. Ο κάθε πολίτης μπορεί να βλέπει (και όχι μόνο αυτός) σε πραγματικό χρόνο τον χώρο στον οποίο βρίσκεται και κινείται.
Το θέμα είναι ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν εγκατεστημένη την εν λόγω εφαρμογή σε «έξυπνη» συσκευή που υποχρεωτικά πρέπει να φέρουν, ειδάλλως δεν επιτρέπεται σε κανέναν πάει πουθενά και να κάνει τίποτα.

Ο κύριος Γ. Καπογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε: Στο πανεπιστήμιο ήρθε συνάδελφος από την Κορέα και η κόρη του δεν έχει κωδικό. Δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα · είναι υποχρεωτικό. Σε όλα τα κράτη, σε όλη τη γη είμαστε έτσι κι αλλιώς κάτω από μία κεραία.

Από την πλευρά της, η κυρία Ε. Οικονόμου τόνισε: Περιόρισαν τον κορωνοϊό, έτσι. Δεν ξέρουμε που ακριβώς πηγαίνουν τα δεδομένα, αλλά είμαστε χαρούμενοι να τα μοιραστούμε γιατί ξέρουμε ότι με το που βρεθεί ένα κρούσμα θα εντοπιστεί. Όπου και να πηγαίνουμε θερμομετρούμαστε. Αν κολλήσω κορωνοϊό, ο κωδικός μου θα κοκκινήσει αφού γίνει θερμομέτρηση. Η ζωή μας είναι κανονική πλέον - Μάσκες φοράμε όπου απαιτείται.

The Mall 24

Κίνα: QR Code για Όλους Υποχρεωτικά. Έλληνες που Ζουν Εκεί Μιλούν για το App Εντοπισμού του Covid-19

Η Μενεγάκη στο Κοκτέιλ με Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη 1991 MEGA και Hot στα Μπακούρια 1992 Ant1 με Αλκίνοο Ιωαννίδη Βλάσση Μπονάτσο Τόνυ Δημητρίου Δημήτρη Πιατά