Κούβελας: Το Εμβόλιο για τον Κορονοϊό Είναι στο Μυαλό μας, Όπως η Κοκκινοσκουφίτσα (Audio Video)

Ο-Δημήτρης-Κούβελας-στην-εκπομπή-του-Γιώργου-Τράγκα-για-το-εμβόλιο-κατά-του-κορονοϊού-covid-19
Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Ellada FM 94.3 για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Δ. Κούβελας ο οποίος είχε παλαιότερα δηλώσει ότι «Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό, όπως δεν υπάρχει για κανέναν άλλο κορονοϊό, ούτε για το AIDS ούτε για τον Έμπολα» προχώρησε και πάλι σε ομολογουμένως ανησυχητικές προβλέψεις τόσο για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και τη δυνατότητα παραραγωγής του, όσο και για την ασφαλή αποθήκευση-μεταφορά (στους -70°C) και διάθεση του στο κοινό.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο καθηγητής τόνισε ιδιέταιρα ότι σε ενδεχόμενη επόμενη πανδημία θα έχουμε την ίδια κατάσταση και πιθανώς πολύ χειρότερη, εάν ο ιός έχει μεγαλύτερη θνητότα από αυτή του covid-19 (0,15/100), εφόσον δεν δομηθεί σωστά η πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, με τη λειτουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, και δεν επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία ειδικών παθήσεων (λοιμωδών) των οποίων η λειτουργία διεκόπει το 2013, λόγω μνημονίου.

The Mall 24

Κούβελας: Το Εμβόλιο για τον Κορονοϊό Είναι στο Μυαλό μας, Όπως η Κοκκινοσκουφίτσα

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Ellada FM 94.3 για το εμβόλιο κατά του covid-19