Τούρκος Διπλωμάτης Πιάστηκε με 100 Κιλά Ηρωίνης - Η Σχέση του με το Κόμμα Ερντογάν

Τούρκος-Διπλωμάτης-Πιάστηκε-με-100-κιλά-Ηρωίνης-Η-Σχέση-του-με-το-Κόμμα-Ερντογάν
Πηγή: infognomonpolitics.gr
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Βεϊσέλ Φίλιζ (Veysel Filiz), πρώην σύμβουλος Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, συνελήφθη στη συνοριακή πύλη Χαμζαμπέλι της Βουλγαρίας μεταφέροντας 100 κιλά ηρωίνης. Το Υπουργείο Τελωνείων και Εμπορίου της Τουρκίας, το οποίο δεν παραλείπει να ενημερώσει τα Μέσα ενημέρωσης ακόμη και όταν κατάσχεται ένα γραμμάριο ναρκωτικών, έκρυψε αυτήν την επιχείρηση από τον Τύπο.

Όπως διαπιστώθηκε από την βελγική αστυνομία, ο Βεϊσέλ Φιλίζ ενώ υπηρετούσε ως σύμβουλος Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας, έστελνε από κρυφούς λογαριασμούς απειλητικά μηνύματα στο Κίνημα Εθελοντών, από υπολογιστές που βρίσκονται μέσα από την Πρεσβεία. Όταν οι βελγικές αρχές τον κάλεσαν να δώσει κατάθεση για το θέμα, το τουρκικό ΥΠΕΞ τον ανακάλεσε άμεσα στην κεντρική υπηρεσία στην Τουρκία.

Αφού επέστρεψε στην Τουρκία άρχισε να αγωνίζεται εναντίον του κινήματος Gülen και εναντίον των Αρμενίων, συμμετέχοντας σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών που στηρίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020, ενώ ο Veysel Filiz επιχειρούσε να περάσει από την Τουρκία στη Βουλγαρία, στη συνοριακή πύλη Hamzabeyli του έγινε έλεγχος και βρέθηκαν σε κρύπτη του αυτοκινήτου του 100 κιλά ηρωίνης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του, συνελήφθη με απόφαση δικαστηρίου και στάλθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους και κύκλους Ασφαλείας των Βρυξελλών, ο φάκελος του Veysel Filiz είναι "παραφουσκωμένος". Ήταν ήδη γνωστός στην Ασφάλεια και τις υπηρεσίες πληροφοριών του Βελγίου, για την παρακρατική του δράση εναντίον Κούρδων, Αρμενίων και Τούρκων αντιφρονούντων. Απειλούσε, ασκούσε τρομοκρατία και προσπαθούσε να στήσει δίκτυο συλλογής πληροφοριών για την δράση ατόμων και οργανώσεων που αντιπολιτεύονται τον Ερντογάν.

Οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν να αποτελεί στέλεχος ενός δικτύου ατόμων που έχουν διπλωματική ασυλία και υπηρετούν σε πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία, τα οποία αφ’ ενός μεν διαπράττουν εγκλήματα εναντίον αντιφρονούντων και αφ’ ετέρου συμμετέχουν στη διακίνηση ηρωίνης στην Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι έχει αποδειχθεί ότι η μεταφορά ηρωίνης εδώ και δεκαετίες γίνεται με τη συμμετοχή υπαλλήλων του τουρκικού κράτους που έχουν διπλωματική ασυλία στην Ευρώπη. Η μεταφορά γίνεται με διπλωματικούς σάκους, ακόμα και με πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, όταν αυτά προσεγγίζουν λιμάνια των χωρών της Ευρώπης, για ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Τη μεταφορά αναλαμβάνουν άτομα με διπλωματική ιδιότητα και ασυλία (ακόμα και πρέσβεις) ενώ τη διακίνηση στις αγορές των χωρών της Ε.Ε. την αναλαμβάνουν σπείρες της τουρκικής μαφίας που ελέγχονται από τους Γκρίζους Λύκους και τις οργανώσεις νέο-Οθωμανών-νεοναζί που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος.

Υπογραμμίζεται ότι το γεγονός αποτελεί ισχυρή απόδειξη της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στην όλη υπόθεση και παροχή ασυλίας στο εν λόγω άτομο, αφού ο Veysel Filiz επιστρέφοντας στην Τουρκία, αντί να εξοβελιστεί από τους κύκλους του κόμματος του Ερντογάν, συμμετείχε και σε άλλες δράσεις του ερντογανικού κράτους, όπως την φιλοερντογανική προπαγάνδα και την δια του τύπου και των τηλεοράσεων επιθέσεις εναντίον του κινήματος Γκιουλέν και των Αρμενίων.

Veysel-Filiz-Τούρκος-Διπλωμάτης

Ο Veysel Filiz διατηρεί τη θέση του ως Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Μουσουλμάνων (Avrupalı Müslümanlar Girişimi, EMİSCO) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Καταγόμενων από την Γιοζγάτη (Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı). Η Τουρκία μέσω των συλλόγων αυτών προωθεί τα νέο-οθωμανικά της σχέδια και το στρατηγικό της σχέδιο εξισλαμισμού της Ευρώπης.                         Πηγή: infognomonpolitics.gr 
 
The Mall 24

Τούρκος Διπλωμάτης Πιάστηκε με 100 κιλά Ηρωίνης - Η Σχέση του με το Κόμμα Ερντογάν

Συνελήφθη ο Βεϊσέλ Φίλιζ πρώην Σύμβουλος Τύπου της Πρεσβείας της Τουρκίας στις Βρυξέλλες Μετέφερε ηρωίνη αξίας €5.000.000