Rafale στην Άσκηση Ελλάδας Γαλλίας SKYROS 21 - Εντυπωσιακά Πλάνα (Video)

Rafale-Άσκηση-Ελλάδας-Γαλλίας-SKYROS-21-Εντυπωσιακά-Πλάνα
Εντυπωσιασμένοι οι Έλληνες πιλότοι από τα Rafale που έκοψαν την ανάσα στο πλαίσιο της άσκησης SKYROS-21. Τα Γαλλικά μαχητικά κατέφθασαν από την Αίγυπτο στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Οι μικτοί σχηματισμοί, αποτελούμενοι από Γαλλικά Rafale, Ελληνικά Mirage και F-16 να πετούν «φτερό-φτερό» και να εκπαιδεύονται μαζί στο FIR Αθηνών, σε συνδυασμό με την πρώτη αποτίμηση των δυνατοτήτων τους, προκάλεσε τεράστια ικανοποίηση στο Ελληνικό επιτελείο.

Rafale-SKYROS-21-Mission-Greece
Οι Έλληνες ιπτάμενοι που πέταξαν στο πίσω κάθισμα των τεσσάρων Γαλλικών Rafale, μιλούν με τα πιο θερμά λόγια. Η πρώτη «γεύση» από το καινούργιο απόκτημα της Πολεμικής μας Αεροπορίας προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό στους, πάντοτε συγκρατημένους, Έλληνες ίκαρους. «Τέτοιο μαχητικό δεν υπάρχει στην περιοχή» τονίζουν με νόημα και προσθέτουν εμφατικά ότι «θα αποτελέσει μια εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία για όποιον κληθεί να το αντιμετωπίσει».

Τα Rafale "στρίβουν" χωρίς καν οι Γάλλοι ιπτάμενοι να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν After Burner (μετάκαυση) για να δώσουν επιπλέον ισχύ στο σκάφος. Οι πανίσχυρες δικινητήριες «βολίδες» απέδειξαν, ακόμα και στους λιγότερο μυημένους, γιατί ήδη έχει προκληθεί άγχος και νευρικότητα σε ορισμένους.

Rafale-SKYROS-21-Mission-Greece-3
Γάλλοι ιπτάμενοι και μηχανικοί ήταν κατηγορηματικοί για τις δυνατότητες του game changer μαχητικού και την ισχύ που θα δώσει στην HAF τα επόμενα χρόνια. Στα χέρια των μπαρουτοκαπνισμένων στο Αιγαίο Ελληνικών Γερακιών, τα Rafale, όπως εκτιμούν στην Armee de L’Air, θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά τους.

Rafale-SKYROS-21-Mission-Greece-4
Τα 4 Rafale και το ιπτάμενο τάνκερ A330 πραγματοποίησαν μια σειρά από εκπαιδευτικά σενάρια πάνω από το Αιγαίο έως και τα ανατολικά όρια του FIR Αθηνών, στέλνοντας ένα πρώτο συμβολικό μήνυμα στον οποιονδήποτε επιβουλέα. Εναέριες μάχες με μεγάλους σχηματισμούς, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις άνω των 10 μαχητικών, έδωσαν το στίγμα των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της HAF.
Η άσκηση SKYROS-21 κράτησε μόλις λίγα 24ωρα, αλλά οι δύο Πολεμικές Αεροπορίες θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να συναντηθούν ξανά στον αέρα με νέες κοινές ασκήσεις. Το επόμενο ραντεβού προγραμματίζεται τις επόμενες εβδομάδες, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όταν η Γαλλική ναυαρχίδα, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, πλεύσει στην περιοχή · θα πραγματοποιηθούν νέα κοινά γυμνάσια με Ελληνικά μαχητικά αλλά και με Μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Rafale-SKYROS-21-Mission-Greece-2
Το μεγάλο, όμως, ραντεβού της HAF με τους Γάλλους αλλά και με τουλάχιστον 4 ακόμη πολεμικές αεροπορίες προγραμματίζεται για τα μέσα Απριλίου, στη μεγάλη αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ.

Ανοιχτό παραμένει, επίσης, το ενδεχόμενο οι Γαλλικές "ριπές ανέμου" να πετάξουν πάνω από την Ελληνική πρωτεύουσα στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

The Mall 24

Rafale στην Άσκηση Ελλάδας Γαλλίας SKYROS 21 - Εντυπωσιακά Πλάνα - Video

Τα Rafale έκοψαν την ανάσα στην άσκηση SKYROS-21. Τα Γαλλικά μαχητικά κατέφθασαν από την Αίγυπτο στην 114 Πτέρυγα Μάχης