Πως Βάζουμε Αλυσίδες Χιονιού στο Αυτοκίνητο (Video)

Αντιολισθητικές Αλυσίδες στο Αυτοκίνητο
Οι περισσότεροι, ακόμα και οι πιο έμπειροι, οδηγοί στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουν κι αν έχουν ΊΣΩΣ ΔΕΝ γνωρίζουν πως να τοποθετήσουν σωστά και με ασφάλεια τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο.
Στις βορειότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχουν γιατί είναι απαραίτητα τα χειμερινά λάστιχα τα οποία όλοι, υποχρεωτικά, φοράνε τους κρύους μήνες · στην αντίθετη περίπτωση δεν καλύπτονται από την ασφαλιστική τους εταιρεία.

Στις νοτιότερες δεν υπάρχουν γιατί δεν είναι απαραίτητες λόγω κλιματικών συνθηκών. Στη χώρα μας «υπάρχουν», μεν, αλλά είναι σα να μην υπάρχουν, αφού ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που γνωρίζουν πως να τις φορέσουν στους τροχούς του αυτοκινήτου χωρίς να ταλαιπωρηθούν, να ταλαιπωρήσουν τους πίσω... τους πιο πίσω απ' τους πίσω κοκ...
Στο βίντεο της  ►INTERAMERICAN μπορούμε να δούμε αναλυτικά το σωστό - εύκολο - ασφαλή τρόπο για να τοποθετήσουμε τις αλυσίδες μας, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να συμπληρωθεί, είναι ότι καλό θα ήταν τα γάντια να υπάρχουν πάντα και να αποφεύγεται η οδήγηση με αλυσίδες σε μη χιονισμένο/παγωμένο οδόστρωμα · αν αυτή είναι απαραίτητη να γίνεται με την ίδια προσοχή και με μικρή ταχύτητα (~40χλμ/ώρα).

Πως Τοποθετούμε Αντιολισθητικές Αλυσίδες στο Αυτοκίνητο