Φάρμακα Κατά της Ελονοσίας για την Καταπολέμηση του Κορονοϊού, Παρασκευάζει η Γερμανία

Φάρμακα-Κατά-της-Ελονοσίας-για-την-Καταπολέμηση-του-Κορονοϊού-Παρασκευάζει-η-Γερμανία
Η κυβέρνηση της Γερμανίας παραγγέλνει μεγάλες ποσότητες ►Χλωροκίνης, φαρμακευτικού παρασκευάσματος κατά της ελονοσίας, ως πιθανότερο θεραπευτικό μέσο κατά του κορονοϊού Covid-19.

Σε δήλωση του ο υπουργός υγείας, Γενς Σπαν, αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών παρασκευασμάτων προφύλαξης από την ελονοσία (μαλάρια), ως πιθανό θεραπευτικό μέσο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός τόνισε, στο RND (Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας), ότι πρόκειται για το φάρμακο Chloroquine το οποίο παρασκευάζει η εταιρεία Bayer. Ειδικευμένοι  επιστήμονες πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθεί και η πνευμονική νόσος Covid-19 που προκαλείται από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Σπαν, οι υγειονομικές αρχές μελετούν αρκετές έρευνες για να επαληθεύσουν αυτήν την άποψη.
Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και στην Γαλλία, όπου η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi προσέφερε στη κυβέρνηση της χώρας αρκετά εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Plaquenil για την ελονοσία. Όπως ανακοινώθηκε, οι πρώτες μελέτες/δοκιμές που εφαρμόστηκαν σε 24 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό είναι πολλά υποσχόμενες.

Ενημέρωση - 19/03/2020
Καμπανάκι από τους Ειδικούς για την Τοξικότητα της Χλωροκίνης

Η εν λόγω ουσία ίσως να μπορεί να παίξει θεραπευτικό ρόλο στον κορονοϊό σε συγκεκριμένες ποσότητες και σε συνδυασμό με άλλα σκευάσματα, την ώρα που χρησιμοποιείται μόνο για αυτοάνοσα νοσήματα · αλλά, δεν είναι λίγοί αυτοί που σπεύδουν στα φαρμακεία και τη ζητούν όπως ζητούν την... ασπιρίνη, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις.

Εν εξάλλω, ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δ. Κούβελας, μιλώντας στο Open TV, δήλωσε: Η χλωροκίνη είναι τοξική, σκοτώνει, δεν είναι για κοινή χρήση. Είναι μεγάλη βλακεία να την αναζητεί κάποιος.

Φάρμακα Κατά της Ελονοσίας για την Καταπολέμηση του Κορονοϊού Παρασκευάζει η Γερμανία